na vrh

Artropet Forte

Naslovna|Suplementi za pse|Suplementi za pse » Glukozamin za pse

Glukozamin za pse
Glukozamin za pse
Cena:1.140,00RSD
Cena bez PTT troškova

Pakovanje: 60 tableta (1 tableta 750mg)

ARTROPET FORTE tablete obnavljaju meka tkiva, hrskavice i zglobove. Tablete sadrže glukozamin, hondroitin, hijaluronsku kiselinu i MSM (metilsulfonilmetan). Aktivne supstance deluju sinergistički dajući rezultate višestrukog delovanja.

ARTROPET FORTE tablete  pogodne su za sve rase pasa. Pomažu uspostavljanju funkcije zglobova i pokretljivosti, a deluju i u očuvanju, prevenciji i lečenju bolesti mišićno-koštanog sistema kod pasa.

Glukozamin, Hondroitin, MSM i Hijaluronska kiselina zajedničkim dejstvom poboljšavaju cirkulaciju u zglobovima i omogućavaju im da se bolje hrane. Artropet Forte smanjuje stvaranje enzima u organizmu koji  razaraju hrskavicu, smanjuje stvaranje citokina (faktora zapaljenja).

Preporučje se kod akutnog ili hronično poremećaja lokomotornog sistema, ublažava bol, upalu tetiva ili ligamenata. Artropet Forte nema nus pojava u organizmu i mogu ga koristiti sve rase pasa, bez obzira na postojanje nekih hroničnih oboljenja.

U situacijama u kojima Vaš pas ima problema sa kretanjem usled oštećenih ili obolelih zglobova, izazvanim trošenjem hrskavice, istegnućem tetiva ili oslabljenim ligamentima, primarni vid terapije svakako podrazumeva uzimanje tableta  ARTROPET FORTE koji u svom sastavu imaju glukozamin, hondroitin, MSM (metilsulfonilmetan) i hijalurinsku kiselinu.

Glukozamin reguliše sintezu kolagena u hrskavici i može pružiti blage protivupalne efekte. Glukozamin se najčešće konzumira u formi glukozamin-sulfata, koji je široko dostupan za redovnu primenu, sa primarnom funkcijom podsticanja oporavka zglobova kroz regeneraciju hrskavice.

Hondroitin stimuliše zadržavanje vode i hranljivih sastojaka, što je veoma važno, jer hrskavicu ishranjuje krvotok i doprinosi njenoj većoj elastičnosti. Takođe, sprečava dejstvo enzima koji dovode do razgradnje hrskavice i stimuliše proizvodnju kolagena.

MSM (metilsulfonilmetan) je važan za formiranje keratina, kolagena i elastina, koji pružaju fleksibilnost, oblik i snagu mišićima, kostima, zglobovima, unutrašnjim membranama, koži, dlaci, noktima i koristi telu u uklanjanju toksina, uključujući akumuliranu mlečnu kiselinu. Dramatično smanjuje vreme oporavka nakon napornog vežbanja ili prekomernog rada.

Hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u mnogim tkivima i tečnostima, ali obilnije u zglobnim hrskavicama i sinovijalnoj tečnosti. Hijaluronska kiselina ima važnu ulogu u normalnoj funkciji sinovijalne tečnosti, gde je delimično odgovoran za podmazivanje i viskoelastičnost sinovijalne tečnosti. Hijaluronska kiselina proizvodi antiartritične efekte preko višestrukih mehanizama koji uključuju receptore, enzime i druge metaboličke puteve

ARTROPET FORTE se koristi za ublažavanje znakova upale tetiva i vezivnog tkiva, ukočenosti zglobova i bolova izazvanih spondilozom i artritisom. Preparat se može koristiti i preventivno, u skladu sa propisanim dozama.

SASTAV

100 g

1 tableta (750 mg)

Glukozamin sulfat

53 g

400 mg

Hondroitin

10,7 g

80 mg

MSM

5.3 g

40 mg

Hijaluronska kiselina

1,5 g

11,20 mg

Magnezijum stearat

3,5 g

25,8 mg

Ostalo

26 g

193 mg

1 tableta na 10 kg telesne mase jednom dnevno

Predlog

1 tableta do 10 kg telesne mase, 2 tablete od 11 do 20 kg, 3 tablete od 21-30 kg, 4 tablete preko 30 kg.

Napomene:

U zapuštenim slučajevima može se razviti i osifikacija i permanentna ukočenost.

Često je zahvaćeno više zglobova. Artroza (Artrosis, Osteoarthrosis) je degenerativno reumatsko oboljenje zglobova koje se karakteriše promenama na zglobnoj hrskavici, a zatim i na koštanim strukturama zgloba.

U zglobnoj hrskavici dolazi do promena u hemijskoj građi pa se gubi vitalnost, debljina i elastičnost zglobne hrskavice, stvaraju se rascepi i dolazi do ljuštenja slojeva zglobne hrskavice.

Takođe delovi kosti ispod zglobne hrskavice počinju da bujaju i stvaraju trnasta koštana izbočenja tkz. Osteofite koji vrše pritisak na okolne strukture i izazivaju reakciju zglobne kapsule.

Navedene promene dovode do pojave bola i otežane pokretljivosti u zahvaćenom zglobu. Kod osteoartroze nisu razvijeni znaci upale tako da za razliku od zapaljenskog reumatizma ne dovode do potpune ukočenosti zgloba –ankiloze.

SRODNI PROIZVODI