na vrh

ArtroPet Ultra Forte PREMIUM SERIA

Naslovna|Suplementi za pse|Suplementi za pse » Glukozamin za pse

Glukozamin za pse - ArtroPet Ultra Forte PREMIUM SERIA
Glukozamin za pse - ArtroPet Ultra Forte PREMIUM SERIA
Cena:3.420,00RSD
Cena bez PTT troškova

ZA ZDRAV MIŠIĆNO-KOŠTANI SISTEM VAŠEG PSA

Pakovanje: 90 tableta

ArtroPet Ultra Forte PREMIUM SERIA je preparat koji služi za obnavljanje mekih tkiva, hrskavica i zglobova. U svom sastavu, kao ključne komponente, ima – glukozamin, hondroitin, hijaluronsku kiselinu i MSM (metilsulfonilmetan) – koje u sadejstvu daju najbolje moguće rezultate u očuvanju, prevenciji i lečenju bolesti mišićno-koštanog sistema kod pasa.

Detaljnije o svakoj od navedenih komponenti možete pročitati u opisu proizvoda.

KAKO ArtroPet Ultra Forte PREMIUM SERIA DELUJE?

  • Ublažava znakove upale i bolova pri akutnim i hroničnim poremećajima mišićno – koštanog sistema psa
  • Suzbija bolove
  • Deluje protivupalno (antiinflamatorno) kod postoperativnih edema
  • Regeneriše zglobove
  • Jača tetive
  • Regeneriše hrskavicu i doprinosi očuvanju njene elastičnosti
  • Održava normalnu funkciju zgloba

ArtroPet Ultra Forte PREMIUM SERIA se može koristiti preventivno, čak i kroz dnevnu suplementaciju, sa ciljem sprečavanja problema u gorenavedenim situacijama i periodima, ali je bitno pridržavati se propisane doze.

ArtroPet Ultra Forte PREMIUM SERIA tablete obnavljaju meka tkiva, hrskavice i zglobove. Tablete sadrže glukozamin, hondroitin, hijaluronsku kiselinu i MSM (metilsulfonilmetan). Aktivne supstance deluju sinergistički dajući rezultate višestrukog delovanja.

Glukozamin, Hondroitin, MSM i Hijaluronska kiselina zajedničkim dejstvom poboljšavaju cirkulaciju u zglobovima i omogućavaju im da se bolje hrane. Artropet Ultra Forte smanjuje stvaranje enzima u organizmu koji  razaraju hrskavicu, smanjuje stvaranje citokina (faktora zapaljenja).

Preporučje se kod akutnog ili hronično poremećaja lokomotornog sistema, ublažava bol, upalu tetiva ili ligamenata. Artropet Ultra Forte nema nus pojava u organizmu i mogu ga koristiti sve rase pasa, bez obzira na postojanje nekih hroničnih oboljenja.

ArtroPet Ultra Forte PREMIUM SERIA tablete  pogodne su za sve rase pasa. Pomaže uspostavljanju funkcije zgloba i pokretljivosti.

ArtroPet Ultra Forte PREMIUM SERIA tablete  deluju u očuvanju, prevenciji i lečenju bolesti mišićno-koštanog sistema kod pasa.

Osobine i dejstva:

U situacijama u kojima Vaš pas ima problema sa kretanjem usled oštećenih ili obolelih zglobova, izazvanim trošenjem hrskavice, istegnućem tetiva ili oslabljenim ligamentima, primarni vid terapije svakako podrazumeva uzimanje preparata koji u svom sastavu imaju glukozamin, hondroitin i MSM (metilsulfonilmetan).

Glukozamin je jedan od bitnih gradivnih blokova hrskavice i igra važnu ulogu u formiranju površina zglobova, tetiva, ligamenata, sinovijalne tečnosti, kože. Takođe je jedan od ključnih faktora u biohemijskoj sintezi proteina i lipida, od čega su verovatno najvažniji hitosan i hitin, koji čine osnovu egzoskeleta kod mnogih životinjskih vrsta (naročito kod zglavkara). Glukozamin se najčešće konzumira u formi glukozamin-sulfata, koji je široko dostupan za redovnu primenu, sa primarnom funkcijom podsticanja oporavka zglobova kroz regeneraciju hrskavice.

Hondroitin stimuliše zadržavanje vode i hranljivih sastojaka, što je veoma važno, jer hrskavicu ishranjuje krvotok i doprinosi njenoj većoj elastičnosti. Takođe, sprečava dejstvo enzima koji dovode do razgradnje hrskavice i stimuliše proizvodnju kolagena.

MSM (metilsulfonilmetan) je važan za formiranje keratina, kolagena i elastina, koji pružaju fleksibilnost, oblik i snagu mišićima, kostima, zglobovima, unutrašnjim membranama, koži, dlaci, noktima i koristi telu u uklanjanju toksina, uključujući akumuliranu mlečnu kiselinu. Dramatično smanjuje vreme oporavka nakon napornog vežbanja ili prekomernog rada.

ArtroPet Ultra Forte PREMIUM SERIA se koristi za ublažavanje znakova upale tetiva i vezivnog tkiva, ukočenosti zglobova i bolova izazvanih spondilozom i artritisom. Preparat se može koristiti i preventivno, u skladu sa propisanim dozama.

 

SASTAV

100 g

1 tableta (2000 mg)

Glukozamin sulfat

52,5 g

1050 mg

Hondroitin

16,3 g

325 mg

MSM

8,8 g

175 mg

Hijaluronska kiselina

1,6 g

32 mg

Magnezijum stearat

3,1 g

62 mg

Ostalo

17,7 g

356 mg

1 tableta na svakih 25 kg telesne mase dnevno, minimum 60-90 dana za optimalne rezultate.

Pakovanje: 90 tableta (1 tableta 2000mg)

Napomene:

U zapuštenim slučajevima može se razviti i okoštavanje i permanentna ukočenost. Često je zahvaćeno više zglobova.

Artroza (Artrosis, Osteoarthrosis) je degenerativno reumatsko oboljenje zglobova koje se karakteriše promenama na zglobnoj hrskavici, a zatim i na koštanim strukturama zgloba.

U zglobnoj hrskavici dolazi do promena u hemijskoj građi pa se gubi vitalnost, debljina i elastičnost zglobne hrskavice, stvaraju se rascepi i dolazi do ljuštenja slojeva zglobne hrskavice.

Takođe delovi kosti ispod zglobne hrskavice počinju da bujaju i stvaraju trnasta koštana izbočenja tzv. osteofite koji vrše pritisak na okolne strukture i izazivaju reakciju zglobne kapsule.

Navedene promene dovode do pojave bola i otežane pokretljivosti u zahvaćenom zglobu. Kod osteoartroze nisu razvijeni znaci upale tako da, za razliku od zapaljenskog reumatizma, ne dovode do potpune ukočenosti zgloba – ankiloze.