na vrh

Suplementacija hrane za pse

Suplementacija hrane može biti korisna za pse ukoliko im nedostaje nekih hranljivih materija u ishrani, ili ukoliko imaju neki zdravstveni problem za koji su suplementi od koristi. Međutim, pre nego što počnete da dodajete bilo kakve suplemente u ishranu vašeg psa, važno je da se posavetujete sa veterinarom.

Evo nekih uobičajenih suplemenata koji se koriste za pse:

Omega-3 masne kiseline

Omega-3 masne kiseline za pse su korisne za zdravlje kože i dlake, kao i za prevenciju upalnih bolesti. One se nalaze u ribi i nekim biljnim uljima, ali se mogu dodavati i kao suplementi.

Glukozamin i hondroitin za pse

Glukozamin i hondroitin su suplementi koji se često koriste za pse koji imaju probleme sa zglobovima, kao što su artritis ili displazija kuka. Ovi suplementi mogu pomoći u smanjenju bolova u zglobovima i poboljšanju pokretljivosti.

Probiotici

Probiotici za pse su korisni za održavanje zdrave crevne flore i pomažu u varenju hrane. Oni se često koriste kao dodatak ishrani za pse koji imaju probleme sa varenjem ili probavnim smetnjama.

Vitamin A. D3, E

Vitamini A, D3 i E za pse mogu biti koristan za zdravlje kože i dlake, kao i za jačanje imunološkog sistema. Međutim, previše vitamina E može biti štetno, pa je važno da se posavetujete sa veterinarom o dozi.

Multivitamini

Multivitamini mogu biti korisni za pse koji ne dobijaju dovoljno hranljivih materija u ishrani. Međutim, važno je izabrati multivitamine koji su prilagođeni psima, jer neki vitamin i minerali u većim dozama mogu biti štetni.

Napomena: Nemojte nikada dodavati suplemente za pse ishrani bez prethodnog savetovanja sa veterinarom, jer prekomerna doza nekih suplemenata može biti štetna po zdravlje vašeg psa.