na vrh

Putovanje sa psom

Putovanja generalno imaju tendenciju da budu pomalo naporna, ali putovanje sa kućnim ljubimcima može biti veoma stresno iskustvo, ali ne bojte se, evo nekoliko korisnih saveta o tome kako da učinite da putovanje sa psom bude malo lakše i bez stresa.

Pripremite psa za putovanje

Ako vaš pas nije navikao na česta putovanja, pre dugog puta bi trebalo da mu češćim kraćim vožnjama pomognete da se opusti. Naravno, u toku pripreme za duže putovanje koje može, kao i kod ljudi, prouzrokovati privremene probleme sa varenjem koji nastaju uglavnom zbog stresa, možete bar 10-ak dana ranije početi sa primenom probiotika za pse. Najbolji probiotik za pse je naš PROBIOVET forte + Cink + Vitamin C.

PROBIOVET forte + Cink + vitamin C – 100% prirodan probiotik za pse

SAVETI ZA PUTOVANJE SA PSOM

Najbolji probiotik za pse

Obezbedite psu vodu za piće u toku puta

Bez obzira koje prevozno sredstvo koristite, ključno je za vas i vašeg psa da ostanete hidrirani! Jedna od omiljenih i praktičnih stvari za putovanje sa psom je sklopiva činija za vodu. Umesto da vučete glomazne činije, možete staviti svoju sklopivu činiju u zadnji džep i stalno imati spremnu.

Ne zaboravite povodac

Podrazumeva se da je držanje psa na povocu kada se zaustavlja na putu neophodno za sprečavanje bežanja i nesreća. Osim što omogućavaju kontrolu, povoci su kritični za duga putovanja i neophodne pauze, posebno u blizini saobraćaja.

Omiljena igračka smanjuje stres

Putovanja uznemiravaju rutinu svakodnevnog života psa i mogu biti jako uznemirujuća za njega. Savet koji bi mogao da ublaži anksioznost je da ponesete omiljenu igračku svog psa i u tom slučaju će možda imati osećaj poznatog i biće mirniji. Ono što je dobro za psa, dobro je i za vas!

Pustite psa da se umori pre putovanja

Izvedite psa da se istrči, skače, šeta pre putovanja. Umor izaziva osećaj pospanosti kada se luči melatonin (prirodni hormon koji se nalazi i kod ljudi i kod životinja) koji pomaže u regulaciji bioritma i ciklusa spavanja.