na vrh

Briga o psima

Pas može biti divan ljubimac, ali bez obzira da li ste iskusan vlasnik kućnog ljubimca ili po prvi put to postajete, važno je da zdravlje i pravilan razvoj budu prioritet. PETVET suplementi za pse nude prirodan i zdrav podsticaj u razvoju pasa.

Briga o psima uz PETVET suplemente za pseNekoliko korisnih saveta za vlasnike pasa kojih se treba pridržavati:

Hranjenje pasa

  • Štence starosti od osam do 12 nedelja treba hraniti 4 puta dnevno i to hranom za njihov uzrast.
  • Štenci stari od tri do šest meseci zahtevaju tri obroka dnevno.
  • Štenci od šest meseci do godinu dana treba da imaju dva obroka dnevno.
  • Kada vaš pas napuni svoj godinu dana, jedan obrok dnevno je obično dovoljan.
  • Za neke pse starije od godinu dana, uključujući veće rase pasa ili one sklone problemima sa varenjem, bolje je hraniti u dva manja obroka.

Suva granulirana hrana vrhunskog kvaliteta obezbeđuje dobro izbalansiranu ishranu za odrasle pse i može se mešati sa vodom, bujonom ili konzerviranom hranom. Vaš pas može uživati u svežem siru, kuvanom jajetu ili voću i povrću, ali ovi dodaci ne bi trebali da iznose više od deset posto njegovog dnevnog unosa hrane. Uz hranu, po preporuci veterinara možete koristiti i neke od PETVET suplemenata, kao što su vitaminski suplementi ili kalcijum za pse.

Ograničite „ljudsku hranu“, jer to može dovesti do neravnoteže vitamina i minerala, problema sa kostima i zubima i može izazvati izbirljivost i gojaznost. Čista, sveža voda treba da bude dostupna u svakom trenutku i obavezno često perite sudove za hranu i vodu.

Aktivnost pasa

Psima je potrebna vežba da bi sagoreli kalorije, stimulisali svoj um i ostali zdravi. Individualne potrebe za vežbanjem variraju u zavisnosti od rase ili mešavine rase, pola, starosti i nivoa zdravlja. Vežba takođe pomaže psima da izbegnu dosadu, što može dovesti do destruktivnog ponašanja. Zabava i igre pod nadzorom zadovoljiće mnoge instinktivne nagone vašeg ljubimca da kopa, stade, žvaće, vadi i juri. Za više energije kod intenzivnih treninga preporučujemo suplement za pse PETVET Dog Energy Booster.

Održavanje higijene psa

Pomozite da vaš pas bude čist i smanjite linjanje čestim četkanjem. Svakodnevno proveravajte da li ima buva i krpelja tokom toplog vremena. Većinu pasa ne treba kupati više od nekoliko puta godišnje. Pre kupanja, očešljajte ili isecite sve ućebane delove krzna. Pažljivo isperite sav sapun iz krzna. Ukoliko vaš pas ima problema sa pojavom mrlja oko očiju koje ne možete da uklonite, probajte PETVET suplement Diamond Pet Eye.