na vrh

Zdravlje pasa

Kao što znamo, zdravlje pasa je veoma važno, a evo nekih saveta kako da se brinete o zdravlju svog psa:

Redovni veterinarski pregledi

Redovne posete veterinaru su ključne za održavanje zdravlja vašeg psa. Veterinar će vam pomoći da prepoznate i rešite bilo kakve zdravstvene probleme koji se mogu pojaviti, a u slučaju potrebe može vam preporučiti i neku vrstu suplemenata ishrani.

Ishrana pasa

Ishrana je takođe veoma važna za zdravlje psa. Pazite da vaš pas dobije uravnoteženu ishranu koja sadrži sve neophodne hranljive materije. Obratite pažnju na količinu hrane koju vaš pas konzumira i nemojte preterivati sa hranom, jer prekomerna telesna težina može dovesti do zdravstvenih problema. Takođe, obratite pažnju i na kvalitet hrane koju dajete svom psu, jer možda ne dobija sve nephodne hranljive materije iz nje.

Fizička aktivnost pasa

Vežba je ključna za održavanje zdravlja psa. Pazite da vaš pas ima dovoljno fizičke aktivnosti kako bi održao zdravu težinu i izbegao probleme sa zglobovima. U slučaju da pas već ima probleme sa zglobovima, simptome možete olakšati korišćenjem suplemenata glukozamina koji se nalazi u našem proizvodu ArtroPet Forte i ArtroPet Ultra Forte

Vakcinacija pasa

Vakcinacija je važna za sprečavanje zaraznih bolesti kod pasa. Uverite se da vaš pas redovno prima vakcine protiv bolesti poput besnila, parvoviroze, hepatitisa i drugih.

Higijena pasa

Održavanje higijene psa je važno za sprečavanje različitih zdravstvenih problema. Redovno kupajte svog psa i pregledajte mu krzno kako biste zaštitili svog psa od buva i krpelja. Takođe, redovno čistite prostor u kojem vaš pas boravi kako biste sprečili pojavu infekcija i drugih zdravstvenih problema. U slučaju da imate psa belog ili svetlog krzna, možete korišćenjem našeg preparata DIAMOND PET EYE uspešno ukloniti suzne mrlje oko očiju.

Praćenje ponašanja pasa

Praćenje ponašanja psa može pomoći u otkrivanju potencijalnih zdravstvenih problema. Ako primetite promene u ponašanju vašeg psa, kao što su gubitak apetita ili manje energije, odmah se obratite veterinaru, koji po potrebi može preporučiti i neke od suplemenata za pse, koji mogu podstaći apetit ili ojačati imuni sistem i vratiti energiju.