na vrh

Odabir probiotika za vašeg psa

Na tržištu postoji veliki broj probiotskih preparata za ljude, kao i za pse i druge životinje. Iako izgleda očigledno, važno je napomenuti da je za pse najbolje koristiti probiotike posebno proizvedene za njih i ne davati im probiotike za ljudsku upotrebu. Iako je malo verovatno da će probiotici za ljude naštetiti psima, verovatno će biti neefikasni, jer se pseći mikrobiom razlikuje od našeg.

Prilikom odabira probiotika za pse, važno je odabrati one koji se proizvode prema proverenoj i standardizovanoj recepturi, a takav je upravo naš probiotik za pse.

PROBIOVET forte + Cink + vitamin C – 100% prirodan probiotik za pse

ODABERITE NAJBOLJI PROBIOTIK ZA SVOG PSA

Najbolji probiotik za pse

PROBIOVET forte + Cink + vitamin C je probiotik za pse testiran na prisustvo korisnih sojeva bakterija koje mogu da prežive želudačne kiseline i da se apsorbuju u gastrointestinalni trakt psa.

Prebiotici ili probiotici, šta je šta?

Prebiotici i probiotici se lako mogu pomešati, posebno zato što rade zajedno u telu. Prebiotici su vlakna kojima se probiotici hrane, pa korišćenjem hrane za pse bogate vlaknima možete pomoći probioticima da rade efikasnije i pozitivno utiču na zdravlje psa.

Upozorenja i mere opreza

Probiotici se generalno smatraju bezbednim za pse, čak i ako nisu uvek od pomoći u lečenju zdravstvenih problema. Neki psi mogu biti osetljivi na probiotike ili sastojke u suplementima, što može izazvati povraćanje ili dijareju. Probiotike treba koristiti sa oprezom kod pasa sa teškim imunim nedostacima jer mogu pogoršati situaciju. Ne zaboravite da se konsultujete sa veterinarom pre upotrebe bilo kakvih suplemenata ili lekova za vašeg psa.