na vrh

Jačanje kostiju kod pasa

Kada je u pitanju jačanje kostiju vašeg psa, dobijanje pravih vitamina i minerala je od vitalnog značaja. Vaš pas bi u svakom slučaju trebalo da ima uravnoteženu ishranu i da jede zdravo, ali neki specifični hranljivi sastojci su odlični za zdravlje kostiju i zglobova. Najpopularniji je kalcijum, koji je nadaleko poznat po svojim prednostima za jačanje kostiju.

Ali evo nekoliko kojih možda niste znali.

Na primer, vitamin D igra nekoliko uloga u zdravlju kostiju. Prvo, pomaže u apsorpciji i korišćenju kalcijuma, pa kombinujte to dvoje za maksimalnu korist za pse. Pored toga, vitamin D takođe pomaže u održavanju kostiju, što ga čini odličnim izborom za uključivanje u ishranu vašeg psa uopšte.

Vitamin K i magnezijum takođe pomažu u održavanju zdravih kostiju. Kombinujte sva četiri ova fantastična minerala da biste održali kosti vašeg psa zdravim kao i njihov apetit.

Još jedna odlična hranljiva materija je vitamin C. Poznato je da ovaj popularni vitamin ima mnogo prednosti za zdravlje i dobrobit vašeg psa, uključujući i njihov imuni sistem, umor i umor, kao i kožu. I da, čak koristi njihovim kostima. Vitamin C pomaže u formiranju kolagena, pomažući u održavanju njihove strukture i snage.

Na kraju, učinite uslugu svom psu i dodajte vitamin E u njihovu ishranu. Iako ovo ne podržava direktno kosti kao druge, ipak može biti izuzetno korisno. To je zato što vitamin E doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Ovo može zvučati komplikovano, ali jednostavno znači da pomaže u zaštiti svih ćelija u telu, uključujući kosti, od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima.

Da li ste znali da je oko 50% kostiju napravljeno od proteina? Kao rezultat toga, neophodno je da kosti vašeg psa budu zdrave. Dobijanje prave količine proteina u ishrani vašeg psa može podržati formiranje i održavanje kostiju. Stoga, nedostatak proteina može oslabiti kosti vašeg psa. Rečeno je da nizak unos proteina može uticati na apsorpciju kalcijuma, što ima još značajniji uticaj na zdravlje kostiju.

 

Druga dva neverovatna sastojka koja možete pronaći u dodacima za podršku kostima i zglobovima su glukozamin i hondroitin. Ovo su oba prirodna jedinjenja koja se nalaze u kostima i zglobovima. Ali sa godinama i neizbežnim habanjem, njihov nivo se polako smanjuje. Kao rezultat toga, oni su potrebni iz spoljnog izvora da bi se nivoi održavali na visokom nivou, zbog čega su glukozamin i hondroitin za pse veoma popularan dodatak za kosti i zglobove. Kada birate jedan od ovih dodataka, obratite pažnju na glukozamin sulfat i hondroitin sulfat, jer se za njih kaže da su najbiodostupniji oblik.