na vrh

Probiotici za pse i mačke

Probiotici za ljude su u modi ovih dana i čini se da ne možete pobeći od reklama o jogurtu ili probiotičkim suplementima koje promovišu redovnu upotrebu probiotika koji pomažu kod gastrointestinalnih problema. Možda ste čak od lekara dobijali preporuke za upotrebu probiotika nakon uzimanja antibiotika da biste obnovili korisne bakterije u vašem sistemu za varenje ili ste uzeli probiotski suplement da biste olakšali gastrointestinalni stres.

PROBIOVET forte + Cink + vitamin C – 100% prirodan probiotik za pse i mačke

Ovo navodi na pitanje da li su probiotici preporučljivi i dobri za pse i mačke. Probiotici za pse i mačke svakako imaju mesto u njihovom zdravlju, ne kao lek za sve, već kao način da se podrže različite telesne funkcije.

MIKROBIOM PASA I MAČAKA

Probiotik za pse i mačke

Zdravi psi, mačke i ostale životinje imaju ravnotežu mikroorganizama u svom gastrointestinalnom traktu koju dobijaju rođenjem. Mikrobiom gastrointestinalnog trakta pasa i mačaka sadrži različite oblike korisnih bakterija i sličnih mikroorganizama koji im pomažu na nekoliko načina, uključujući:

  • Pomoć u varenju hrane
  • Zaštitu od štetnih mikroorganizama
  • Pomažu u regulisanju metabolizma
  • Obezbeđuju neometanu sintezu vitamina
  • Služe kao podrška imunološkom sistemu

Mikrobiom creva psa ili mačke može postati neuravnotežen iz više razloga, uključujući bolest, upotrebu lekova, stres i neuhranjenost. Na sreću, probiotici za pse i mačke na potpuno prirodnoj bazi mogu pomoći u obnavljanju korisnih bakterija i poboljšanju zdravlja.

Upotrebom probiotika za pse i mačke može se uspostaviti narušena ravnoteža mikroorganizama u sistemu za varenje, što je put do zdravog mikrobioma.