na vrh

Održavanje zdravog i blistavog krzna vašeg psa

Vlasnik psa bi trebalo da održava svog psa zdravim i srećnim. To znači da treba da mu obezbedite dovoljno vežbanja, hranite ga kvalitetnom hranom, igrate se i mazite ga i brinete o krznu vašeg psa. Na kraju krajeva, zdravlje psa se lako može videti samo ako pogledate njegovu dlaku - ona ​​uvek treba da bude sjajna i čista.

Načini da to postignete su:

Redovno kupajte svog psa

To ne znači da treba da kupate svog psa svaki dan; ako to radite prečesto, zapravo možete oštetiti dlaku vašeg psa jer bi uklonilo prirodna ulja kože. Jednom ili dva puta mesečno bi trebalo biti dovoljno, posebno ako vaš pas većinu vremena provodi u zatvorenom prostoru.

Četkajte ga redovno

Bez obzira na tip krzna vašeg psa, trebalo bi da ga četkate svakih nekoliko dana. Dakle, pronađite četku koja odgovara rasi vašeg psa i krenite na posao. Ako se vaš pas mnogo linja, trebalo bi da nabavite i četku za uklanjanje viška krzna, koja će osigurati da krzno vašeg psa uvek izgleda dobro negovano.

Obezbedite mu kvalitetnu hranu

Ako želite da krzno vašeg psa bude snažno i zdravo, trebalo bi da obezbedite hranljivu ishranu. Kada kupujete hranu, obratite pažnju na sastojke i slobodno dodajte kašičicu biljnog ulja u hranu vašeg psa za dodatni sjaj.

Dajte svom psu zdrave poslastice

Baš kao što treba da hranite svog psa kvalitetnom hranom, trebalo bi da mu dajete i zdrave poslastice. Sirova šargarepa je odličan izbor. One su zdrave i dobre za zube vašeg psa.

Zaštitite svog psa od parazita

Buve i krpelji iritiraju kožu vašeg psa, zbog čega se vaš pas stalno češe i grize. Ovo može oštetiti dlaku vašeg psa i uzrokovati probleme po zdravlje vašeg psa, zbog čega treba da zaštitite svog psa od ovih parazita.

Koristite kokosovo ulje

Možete svom psu dati kokos kao poslasticu, ili možete dodati kašičicu kokosovog ulja u njegovu hranu jednom dnevno. Međutim, kokosovo ulje možete koristiti i spolja. Ovlažiće kožu vašeg psa i učiniti dlaku vašeg šteneta sjajnijom. Masirajte psa uljem nekoliko minuta ili dodajte nekoliko kapi ulja u šampon vašeg psa.

Dodajte omega masne kiseline u ishranu vašeg psa

Omega-3 i Omega-6 masne kiseline su dobre za krzno vašeg psa. Omega-6 pomaže u borbi protiv infekcija, dok Omega-3 može poboljšati raspoloženje vašeg psa i ublažiti bol od artritisa. Nemojte preterivati sa suplementima Omega kiseline, jer bi to moglo da poremeti stomak vašeg psa. O doziranju se konsultujte sa svojim veterinarom.

Dog in Shape je proteinsko-mineralni dodatak koji obezbeđuje visoku koncentraciju vitamina, minerala, esencijalnih masnih kiselina i biljnih ekstrakata korisnih za ravnotežu u organizmu pasa.

Omega 3 i Omega 6 masne kiseline za pse

Dog in Shape povećava otpornost organizma i utiče na poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja. Sadrži Omega 3 i Omega 6 masne kiseline.

Koristite biljne dodatke

Slično tome, biljni suplementi, poput spiruline, mogu omekšati krzno vašeg psa i poboljšati zdravlje njegove kože. Samo obavezno konsultujte svog veterinara o pravoj dozi za vašeg psa.

Razgovarajte sa svojim veterinarom

Ako primetite da se vaš pas mnogo češe, to može značiti da ima alergije. Dakle, konsultujte svog veterinara o pravom tretmanu, pošto je svaki pas drugačiji i želite da budete sigurni da radite pravu stvar za svog ljubimca.