na vrh

Vitaminski suplementi za pse

Vitamini su važni za zdravlje pasa. U većini slučajeva, kvalitetna hrana za pse pruža sve potrebne vitamine i minerale koji psu trebaju, ali u nekim situacijama veterinar može preporučiti dodatnu vitaminsku suplementaciju.

Evo nekih vitamina koji su važni za pse i kako oni doprinose zdravlju:

Vitamin A: Vitamin A je važan za zdravlje očiju, kože i imunološkog sistema pasa. Nalazi se u namirnicama poput jetre, ribe, mleka i jaja.

Vitamin D: Vitamin D je važan za zdrave kosti i zube, a pas može dobiti dovoljno vitamina D iz sunčeve svetlosti ili iz hrane koja sadrži ovaj vitamin, poput lososa i žumanceta.

Vitamin E: Vitamin E pomaže u održavanju zdrave kože i dlake pasa, a nalazi se u hrani kao što su žitarice, orašasti plodovi i semenke.

Ako vašem psu nedostaju vitamini A, D3 i E, suplement PetVet Drops AD3E može biti pravo rešenje.

Vitamin B kompleks: Vitamin B kompleks uključuje različite vitamine koji su važni za zdravlje nervnog sistema, kože i metabolizma pasa. Nalaze se u mesu, ribi, žitaricama i povrću. U slučaju potrebe, možemo prepručiti suplement Complex-B immuno.

Pri korišćenju dodataka ishrani za pse, važno je pridržavati se preporuka proizvođača i veterinarskih saveta. Prekomerna suplementacija može biti štetna za vašeg psa, tako da je važno pratiti količinu koju koristite i obratiti pažnju na bilo kakve neželjene efekte.