na vrh

Dog Energy Booster

Suplementi za pse|Suplementi za pse » Ostali suplementi za pse

Energetski suplement za pse Dog Energy Booster
Energetski suplement za pse Dog Energy Booster
Cena:2.160,00RSD
Cena bez PTT troškova

Pakovanje: 90 tableta

DOG ENERGY BOOSTER omogućava

  • Lakše formiranje mišićne mase pri normalnoj ishrani
  • Nadoknađuje potrebne elemente u slučaju nedovoljne ili loše ishrane
  • Sprečava formiranje masnih naslaga
  • Daje dodatnu energiju u uslovima pojačanog treninga

Osobine i dejstva:

DOG ENERGY BOOSTER omogućava:

  • Lakše formiranje mišićne mase pri normalnoj ishrani
  • Nadoknađuje potrebne elemente u slučaju nedovoljne ili loše ishrane
  • Sprečava formiranje masnih naslaga
  • Daje dodatnu energiju u uslovima pojačanog treninga

Namena

DOG ENERGY BOOSTER je namenjen velikim i teškim rasama za pravilno formiranje telesne definicije, ispravku problema u razvoju kod loše ishrane, i kao energetski dodatak za vreme treninga i dresure kod radnih pasa.

Metionin je esencijalna aminokiselina neophodna je za sintezu kreatina, koji učestvuje u stvaranju energije i mišićne mase. Pored toga, metionin podiže nivo glutationa, antioksidanta koji se troši tokom intenzivnih fizičkih aktivnosti.

Lizin je jedna od dvadeset esencijalnih aminokiselina koje se prirodno nalaze u proteinima životinjskog porekla. Neophodan je za stvaranje antitela, hormona, enzima i vezivnog tkiva. Važan je za pravilan rast i razvoj skeleta dece, a za odrasle je važan jer pomaže apsorpciju i skladištenje kalcijuma, učestvuje u stvaranju kolagena i drugih vlaknastih proteina neophodnih za obnavljanje tkiva.

Triptofan je prirodni relaksant, pomaže kod problema sa nesanicom tako što poboljšava san; smanjuje anksioznost i depresiju; pomaže pri lečenju migrene; poboljšava imuni sistem; smanjuje rizik od grčeva musculature arterija i miokarda; u kombinaciji sa lizinom smanjuje nivo holesterola.

Treonin je važan sastojak kolagena, elastina i enamel proteina; sprečava stvaranje naslaga masti u jetri; poboljšava funkciju digestivnog trakta, poboljšava metabolizam i asimilaciju.

L-karnitin se koristi za povećanje oslobađanja energije (u slučaju povećanog napora, intenzivnog treninga, jer se sagorevanjem masti oslobađa velika količina energije).

TAURIN poboljšava metabolizam glukoze i aminokiselina, sprečava kataboličke procese i ubrzava oporavak, neophodan je za rehidraciju ćelija, daje ćelijama veći volumen.

MSM (metil-sulfonil- metan) je prirodni, jestivi oblik sumpora koji igra važnu ulogu u formiranju kolagena, keratina, hrskavice i elastina koji pružaju fleksibilnost, oblik i snagu mišićima, kostima, zglobovima, unutrašnjim membranama, koži, noktima.

 

Sastav

SASTAV

100g

1 tab. 2000mg

Methionine

38 g

400 mg

L-Lysine

15 g

350 mg

Threonine

15 g

250 mg

Tryptophane

30 g

100 mg

L-Carnitine

30 g

150 mg

Taurine

30 g

100 mg

MSM

30 g

100 mg

OSTALO

30 g

750 mg

1 tableta dnevno na svakih 10 kg telesne mase (od 2. meseca do 5. godine života) od 15 do 45 dana. Psima starijim od 8 godina davati samo u kraćim periodima i uz konsultaciju sa veterinarom.

Napomena:

Čuvati na suvom na sobnoj temperaturi.

SRODNI PROIZVODI