na vrh

Cal+De+Phos Vet 750mg

Suplementi za pse » Kalcijum za pse|Naslovna|Suplementi za pse

Kalcijum za pse - Cal+De+Phos Vet 750 mg
Kalcijum za pse - Cal+De+Phos Vet 750 mg
Cena:564,00RSD
Cena bez PTT troškova

Pakovanje: 60 tableta

Cal+De+Phos Vet je visokokvalitetan kalcijumski suplement za pse. Cal+De+Phos Vet suplement tablete čine kalcijum, fosfor i magnezijum koji uz pomoć vitamina D3, koji povećava nivo kalcijuma u krvi, deluju zajedno u organizmu u cilju pravilnog rasta i formiranja strukture skeletnog sistema. Deficit ili suficit jedne od ovih komponenti mogu kod štenadi i mladih pasa da dovedu do problema u razvoju skeleta.

Iako se Cal+De+Phos Vet preporučuje svim rasama pasa postoje rase kod kojih je dodani unos kalcijuma obavezan. Neke od tih rasa su: Kane Korso, Argentinska doga, Američki Staford, Nemačka doga, Doberman, Nemački ovčar, Rotvajler, Azijat, Bernardinac, Šarplaninac, Bul terijer, Bokser, Akita, Labrador… i svi drugi srednji, veliki i teški psi.

Da li znate da je kalcijum OBAVEZAN dodatak ishrani za sve štence i mlade pse uzrasta od 1 do 12 meseci starosti. Ovo se naročito odnosi na pse gigantskih i srednjih rasa! Kod štenadi  i mladih pasa nije izgrađen onaj deo kostiju koji će imati svrhu magacina za regulaciju kalcijuma pa im je zbog toga svakodnevno potrebna relativno velika količina kalcijuma i drugih minerala. Zbog sporijeg rasta kostiju male rase pasa imaju mnogo šire postavljene granice kalcijuma u ishrani, za razliku od velikih  rasa pasa.

Da bi se sprečilo krivljenje nogu kod pasa i deformacije skeletnog sistema, stroga preporuka je da se redovna ishrana obogati dodatnim unosom kalcijuma na dnevnom nivou. Kod velikih rasa pasa i pasa koje naglo i brzo izrastaju , mnogo veće su i potrebe za dodatnim kalcijumom.

Veoma je važno da su kalcijum i fosfor u ishrani zastupljeni u pravilnom odnosu (Ca : P = 1:1 do 2 :1). Nemoguće je kroz normalnu ishranu doći do optimalnog odnosa ovih minerala i preporučene količine kalcijuma. Zbog toga je Cal+De+Phos Vet idealno izbalansiran kalcijumski preparat, jer sadrži optimalan odnos svih potrebnih elemenata. Proizvodi se u dva različita pakovanja od 30 i 60 tableta, u zavisnosti da li se daje malim, srednjim ili gigantskim rasama. Razlika je u veličini tablete i količini kalcijuma u jednoj tableti.

 

SASTAV

100 g

1 tbl. 750 mg

Kalcijum

13,9%

225 mg

Fosfor

4,6%

153,75 mg

Magnezijum

1,6%

135 mg

Vitamin D3

100.000 i.j.

1,5 i.j.

1 tableta na 5 kg telesne težine jednom dnevno.

Napomene:

Po prestanku razvoja koštanog sistema u period posle 1. godine potrebno je isključiti dodavanje mineralnih dodataka, jer se prevelika količina kalcijuma taloži u kostima, gde može uzrokovati različite smetnje u razvoju.

Ometano je sazrevanje kostiju i mogu se pojaviti bolesti, kao što su osteohondroza i displazija. Pored toga javljaju se i nepravilnosti u razvoju raznih hrskavičnih delova, koje se iskazuje u vidu iskrivljenosti i rotaciji prednjih nogu.

SRODNI PROIZVODI