na vrh

Cal+De+Phos Vet Premium 1300mg

Naslovna|Suplementi za pse|Suplementi za pse » Kalcijum za pse

Kalcijum za pse 1300mg - Cal-De-Phos Vet PREMIUM
Kalcijum za pse 1300mg - Cal-De-Phos Vet PREMIUM
Cena:1.224,00RSD
Cena bez PTT troškova

Pakovanje: 60 tableta

JEDINSTVENI PREPARAT NA NAŠEM TRŽIŠTU

Cal+De+Phos Vet PREMIUM je visokokvalitetan kalcijumski preparat za pse koji povećava nivo kalcijuma u krvi, i omogućava pravilan rast pasa i formiranje strukture skeletnog sistema.

Da li znate da je kalcijum OBAVEZAN dodatak ishrani za sve štence i mlade pse uzrasta od 1 do 12 meseci starosti. Ovo se naročito odnosi na pse gigantskih i srednjih rasa! Kod štenadi i mladih pasa nije izgrađen onaj deo kostiju koji će imati svrhu magacina za regulaciju kalcijuma, pa im je zbog toga svakodnevno potrebna relativno velika količina kalcijuma i drugih minerala.

Ovo je jedini preparat na našem tržištu koji u svom sastavu, pored fosfora, magnezijuma i vitamina D3, sadrži HELATNI KALCIJUM. Preparat sadrži navedene komponente u optimalnom, potrebnom obliku i pruža maksimalnu učinkovitost.

Helatni oblik = višestruko efikasnija apsorpcija i bolja iskoristivost

ŠTA TO KONKRETNO ZNAČI?

  • Bolja apsorpcija i veća biodostupnost
  • Onemogućava formiranje nerastvornog kompleksa
  • Ne reaguje sa ostalim mikroelementima
  • Ne smanjuje količinu želudačne kiseline
  • Olakšava metabolizam
  • Sa manjim količinama postiže bolje rezultate

Iako se Cal+De+Phos Vet PREMIUM preporučuje svim rasama pasa, postoje rase kod kojih je dodani unos kalcijuma obavezan. Neke od tih rasa su: Kane Korso, Argentinska doga, Američki Staford, Nemačka doga, Doberman, Nemački ovčar, Rotvajler, Azijat, Bernardinac, Šarplaninac, Bul terijer, Bokser, Akita, Labrador i svi drugi srednji, veliki i teški psi.

Osobine i dejstva:

Da li znate da je kalcijum OBAVEZAN dodatak ishrani za sve štence i mlade pse uzrasta od 1 do 12 meseci starosti. Ovo se naročito odnosi na pse gigantskih i srednjih rasa! Kod štenadi i mladih pasa nije izgrađen onaj deo kostiju koji će imati svrhu magacina za regulaciju kalcijuma, pa im je zbog toga svakodnevno potrebna relativno velika količina kalcijuma i drugih minerala. Zbog sporijeg rasta kostiju male rase pasa imaju mnogo šire postavljene granice kalcijuma u ishrani, za razliku od velikih rasa pasa.

Da bi se sprečilo krivljenje nogu kod pasa i deformacije skeletnog sistema, stroga preporuka je da se redovna ishrana obogati dodatnim unosom kalcijuma na dnevnom nivou. Kod velikih rasa pasa i pasa koje naglo i brzo izrastaju, mnogo veće su i potrebe za dodatnim kalcijumom.

Helatni minerali (Ca, P, Mg) obezbeđuju znatno veću mogućnost resorpcije u organizmu. Biološki život helata znatno je veći nego kod neorganskih oblika. Helatni minerali vezani za amino kiselinu ili peptide imaju znatno bolju prohodost kroz digestivni trakt organizma do mesta resorpcije.

Cal + De + Phos se preporučuje kao podrška organizmu u periodu intenzivnog rasta, kao i u stanju akutnog ili  hroničnog metaboličkog poremećaja, kod usporenog rasta, kod preloma kostiju, poremećaja kretanja, neuhranjenosti i umora, promene hrane, kod kuja u laktaciji.

Veoma je važno da su kalcijum i fosfor u ishrani zastupljeni u pravilnom odnosu (Ca : P = 1:1 do 2 :1). Nemoguće je kroz normalnu ishranu doći do optimalnog odnosa ovih minerala i preporučene količine kalcijuma. Zbog toga je Cal+De+Phos Vet PREMIUM idealno izbalansiran kalcijumski preparat, jer sadrži optimalan odnos svih potrebnih elemenata.

 

SASTAV

100 g

1 tbl./1300 mg

Kalcijum

16,2%

390 mg

Fosfor

6%

266,5 mg

Magnezijum

5,5%

234 mg

Vitamin D3

200.000 i.j.

2,6 i.j.

1 tableta na 10 kg, 2 tablete na 20 kg, 3 tablete na 30 kg telesne težine jednom dnevno, od 2. do 14. meseca života

Napomene:

Po prestanku razvoja koštanog sistema u periodu posle 1. godine potrebno je isključiti dodavanje mineralnih dodataka, jer se resorbcija prevelike količine kalcijuma taloži u kostima i može uzrokovati različite smetnje u normalnom razvoju.

Ometano je sazrevanje kostiju i mogu se pojaviti bolesti kao što su osteohondroza i displazija. Pored toga javljaju se i nepravilnosti u razvoju raznih hrskavičnih delova, koje se iskazuje u vidu ukrivljenosti i rotaciji prednjih nogu.

SRODNI PROIZVODI