na vrh

Kalcijum za pse

Suplementi za pse » Kalcijum za pse

Vidi sve | Str.:
Vidi sve | Str.:


Suplementi kalcijuma za pse su različiti oblici kalcijuma koji se koriste za lečenje ili prevenciju niskog nivoa kalcijuma u krvi (hipokalcemija). Kalcijum sa laktatom, citratom, askorbatom, karbonatom, glukonatom ili fosfatom su neki od njih. Hrana koja sadrži kalcijum se takođe koristi kao izvor kalcijuma, ali učinci ponekad nisu tako dobri, dok koštano brašno može sadržati nepoželjne komponente.

Komercijalno pripremljena hrana za pse bi trebalo da je potpuna i uravnotežena, ali u velikom broju slučajeva, dobro je koristiti suplemente kalcijuma kao dodatak ishrani. Upotreba suplemenata kalcijuma najčešće je neophodna prilikom hranjenja domaćom hranom ili kod graviditeta. Suplemente kalcijuma treba koristiti uz savet veterinara, jer previše kalcijuma može uzrokovati druge zdravstvene probleme.

Koliko su efikasni suplementi kalcijuma?

Suplementi kalcijuma su vrlo efikasni kada se pravilno koriste za lečenje niskog nivoa kalcijuma u krvi ili za zadovoljavanje neophodnog dnevnog unosa kalcijuma.

Kako se daju suplementi kalcijuma?

Suplementi kalcijuma se daju prema propisanom uputsvu uz vođenje računa o količini i učestalosti davanja. Kalcijum treba davati s hranom, neposredno pre jela ili pomešati s hranom.

Redovno davanje suplementa kalcijuma je važno

Ako propustite dozu, dajte je kad se setite, ali ako je blizu vreme za sledeću dozu, preskočite dozu koju ste propustili i dajte je u sledeće zakazano vreme i vratite se na redovni raspored doziranja. Nikada ne dajte svom psu dve doze odjednom ili doze veće od preporučenih.

Postoje li potencijalne nuspojave?

Kada se koristi u odgovarajućim dozama, nuspojave suplementa kalcijuma su retke, ali mogu uključivati ​​i zatvor. Kada su doze previsoke, to može dovesti do nedostatka drugih hranjivih sastojaka, abnormalnosti u razvoju kostiju, razvoja kamena u bešici ili mineralizacije (otvrdnjavanja) mekih tkiva, nedostatka apetita ili slabosti.